lördag 6 november 2010

mat och potatis...

Såja,,,nu har jag fått kotletterna i marinad,
som idag består av 2 st, köttbuljong som jag löst upp i kokande vatten, ca: 10 msk.
lite ketchup,ca: 50 gr smör, curry ,salt och massor med grillkrydda.
Sen låter jag det svalna, innan jag öser det över köttet i plastpåse, för att det ska dra in ordentligt.

Salladen är som synes vanlig kruksallad, gurka, gul och röd parpika, purjolök och feta ost, Classic.
Den har en mild smak av vitlök och är supergod!
Som dressing blandar jag lite matolja och vitvinsvinäger och blandar i italiensk sallads krydda.

Såsen består enbart av creme fraiche och ädelost som smältes ner tillsammans i kastrull på svag värme.
Sen saltar man och vitpepprar lite lätt.
Många använder naturell youghurt i ,men jag tycker inte det blir lika gott som creme fracihe.

Ja, sen är det bara att frittera pommesen som jag gör i en lite djupare stekpanna,
med vanlig matolja, som jag först hettar upp, sen i med pommesen tills dom fått färg och blir knapriga.
Tycker det är väldigt onödigt med frittöser som man måste rengöra och så,
när det är så enkelt i panna. :)

Mmmm...vad jag blir hungrig nu.

In i köket och hacka ner salladen då.!!!

3 kommentarer:

Paula sa...

jag får slumpen?!

Paula sa...

eller hetere schlumpen? =D

Disa sa...

meh..no vettu vällan att det heter schllluuuumpääänn!!! :oD